Zijn trauma in mijn genen

Beschrijving

 

Indeling

Medium                     :Boek
Fictie / Non-fictie    :Non-fictie
NUR                           :Mens en maatschappij algemeen (740)

Codes

ISBN                           :978-94-6323-062-9
EAN                            :9789463230629

Sonja van Amersvoort, dochter van een Indië-veteraan, beschrijft in haar boek op eerlijke en openhartige wijze de gevolgen, die de onbehandelde PTSS van haar vader op haar jeugd en verdere leven heeft gehad.

Ook neemt zij de resultaten mee van het onderzoek dat zij onder lotgenoten heeft gedaan. Zij geef daarmee inzicht in hetgeen zij en haar vele lotgenoten, de “vergeten generatie”, hebben moeten ervaren en waarmee ze ook vaak nu nog dagelijks worden geconfronteerd. Het is een verhaal over angst en onzekerheid, woede en agressie, verdriet, schuldgevoelens en schaamte. Een verhaal vol confrontaties, dat bij lotgenoten onvermijdelijk emoties zal oproepen, maar dat hen ook veel punten van herkenning zal geven. Het lezen van dit boek zal hen doen beseffen dat zij niet allen staan, maar date reen grotere groep is met een gelijksoortige problematiek.

Dit kan de weg openen naar erkenning en lotgenotencontact. Moge het volgen van deze weg uiteindelijk leiden tot de omzetting van klacht in (veer)kracht.

 

Bron: www.boekengilde.nl