Uitgedaagd voor de PTSS push-up challenge!

ptss-challengeElke dag beroven 22 veteranen met PTSS in Amerika zichzelf van het leven. Om hier aandacht aan te besteden is er een PTSS Challenge gestart. Genomineerden worden geacht om 22 push-ups te doen en dat 22 dagen lang. (Deze challenge liep in 2016. )

Ook ik ben genomineerd voor deelname aan de PTSS Challenge, maar heb besloten hieraan een andere invulling te geven. Ik heb namelijk een aantal vragen. Komt dit ook voor in Nederland? Alleen bij veteranen? Kan ik mijzelf weerbaar maken? En als ik het dan krijg, is het dan te behandelen en hoe ga je ermee om? Welke impact heeft het dan op mij en mijn omgeving? Waar kan ik terecht voor hulp?

Met het opnemen van 22 afleveringen hoop ik hierop een antwoord te krijgen. Volg hier het resultaat en help mij met het verspreiden van de boodschap.

Na enkele maanden van voorbereiding, hebben wij vorige week een klein tipje van de sluier opgelicht van wat er nog gaat komen. Met reeds opgenomen beeldmateriaal, hebben wij een korte impressie kunnen geven van de afleveringen die nog komen gaan.

https://www.ptss-challenge.nl/k/n76/news/view/618/475/aankondiging-we-gaan-starten.html

De aflevering is via de verschillende sociale media verspreid en werd al snel ontzettend vaak gedeeld en overgenomen. Hierdoor werd, in een zeer kort tijdsbestek, al snel een klein half miljoen mensen bereikt en dat is natuurlijk een geweldige pluim. Het bereik is vele malen groter dan wij kunnen volgen aangezien er natuurlijk ook gedeeld wordt vanaf persoonlijke pagina’s van mensen. We zijn aan het onderzoeken hoe en of wij dit kunnen gaan monitoren.

Eerste aflevering online

Vandaag is de eerste aflevering online gekomen. In deze aflevering staat de vraag centraal; ‘Wat is een posttraumatische stressstoornis (PTSS) nu eigenlijk?’. Joop de Jong, psycholoog bij PsyQ, probeert hierin zo duidelijk mogelijk te vertellen wat PTSS is en welke verschillende vormen er zijn.

https://www.ptss-challenge.nl/k/n106/news/view/621/581/wat-is-een-posttraumatische-stressstoornis-(ptss)-nu-eigenlijk.html

Met het online brengen van deze aflevering is de challenge voor ons eigenlijk echt gestart. Het is de bedoeling om elke 2 weken een nieuwe aflevering online te gaan brengen, welke antwoord gaat geven op een bepaalde vraag. Denk hierbij aan vragen zoals; wat is PTSS, is het te behandelen, waar kun je terecht voor hulp, welke ondersteuning is wenselijk, welke impact heeft het en zijn er mogelijkheden om het leven dragelijker te maken? In totaal dus 22 verschillende afleveringen die tezamen een compleet en informatief beeld gaan geven over dit onderwerp.

Statistieken

Na de gigantische aantallen reacties en berichten in Oktober, hebben wij er bewust voor gekozen om de maanden November en December het wat rustiger aan te doen. We moesten de nodige voorbereidingen treffen om, achter de schermen, het een en ander goed geregeld te krijgen. Dit zodat wij een mogelijke toename van berichten eenvoudig aan zullen kunnen. Daarnaast nam het maken van de afleveringen ook wat meer tijd in beslag en was het eventjes lastig om met sommige personen een afspraak in te plannen. Afgelopen week hebben wij een korte impressie online geplaatst en hiermee nam ook het aantal berichten weer toe.

Hieronder een overzicht van de statistieken van de afgelopen 28 dagen.

Bezoekers: 2.016 (+44%)
Weergaven: 4.509 (+24%)
Abonnees nieuwsbrief: 290 (+52%)
Volgers: 345 (+42%)
Bereik: 81.058 (+307%)
Vind-ik-leuks: 2.146 (+26%)
Bereik: 144.883 (+42%)
Volgers: 39 (+18%)
Weergaven: 5.989 (+23%)
Volgers: 148 (+36%)
Weergaven: 612 (+51%)
Abonnees: 14 (+7%)
Weergaven: 142 (-24%)

In de afgelopen 28 dagen hebben wij 3.233 reacties en berichten mogen ontvangen. Daarvan hebben wij 2 berichten aangemerkt als SPAM. 414 berichten zijn geplaatst op 16 december, waarvan de meeste zijn geplaatst tussen 12 en 14 uur. 85% van deze berichten zijn geplaatst op Twitter waarvan de helft bestond uit retweets.

Help jij ons mee?

De uiteindelijke doelstelling van onze challenge is om zo veel mogelijk mensen te bereiken en te informeren over PTSS. Dit kunnen wij niet alleen. Gelukkig krijgen wij, naast de hulp van het gevormde team, hulp van veel organisaties, instellingen en professionals. Jij kunt ons ook helpen. Volg ons zo veel mogelijk op de verschillende sociale mediakanalen en deel onze berichten met jouw netwerk. Vertel vrienden, familie en collega’s over dit initiatief. Het zal ons dan gezamenlijk toch moeten lukken!

 

Bron: https://www.ptss-challenge.nl/