Defensie vraagt Libanonveteranen PTSS-schade door te geven

defensie-vraagt-libanonveteranen-ptss-schade-door-te-gevenHet ministerie van Defensie heeft advocaten van Libanonveteranen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) gevraagd om per cliënt de schade door te geven. Dat zijn alle veteranen die een rechtszaak tegen Defensie hebben lopen.

De advocaten spreken van een doorbraak en zeggen dat Defensie voor het eerst bereid is om op grote schaal PTSS-schade te vergoeden.

Een woordvoerder van Defensie bevestigt het bericht in de Volkskrant dat het “in eerste instantie” om twintig zaken gaat en dat elke zaak individueel wordt beoordeeld. “Daar kan uitkomen dat wordt gezocht naar mogelijkheden om de procedure te stoppen en over te gaan tot een oplossing.”

Overwinning

Advocaat Vincent Dolderman zei in het NOSRadio 1 Journaal dat zijn cliënten de uitnodiging van Defensie als een overwinning beschouwen. “Die hebben er jarenlang voor gevochten en krijgen nu eindelijk het gevoel van erkenning en zullen nu hopelijk ook een redelijke genoegdoening krijgen.”

Ook Dolderman verwacht dat Defensie nu binnen niet al te lange tijd tot uitbetaling van schade zal overgaan in alle zaken, ook die van veteranen die op andere missies PTSS hebben opgelopen, zoals de missie in voormalig Joegoslavië begin jaren negentig.

 

Bron: http://dlsa.nl/