Veteranenopvang voorlopig gered door gemeente Assen

het-gebouw-van-de-compound-in-assenASSEN – Veteranenopvang de Compound in Assen is voorlopig gered, de gemeente Assen betaalt de kosten voor het komende jaar.

Erik Vels van de Compound is blij met de tegemoetkoming van de gemeente: “Dit is erg goed nieuws, zeker voor de mannen die bij ons wonen.” In de veteranenopvang wonen elf oud-militairen met een oorlogstrauma. Vorige week sloeg de instelling alarm, omdat de veteranen op straat dreigden te belanden door gebrek aan geld.

Problemen
Het Rijk heeft veel zorgtaken overgedragen aan de gemeenten. Die kijken nu nog eens kritisch naar alle aanvragen. De Compound kwam daardoor uiteindelijk in de problemen. De gemeente wil samen met de Compound bekijken hoe de financiering voor de komende jaren eruit gaat zien. “We hebben alle vertrouwen in die samenwerking”, aldus Vels.

Landelijke politiek
Inmiddels bemoeit ook de landelijke politiek zich met de zaak. D66 in de Tweede Kamer wil van de minister van Defensie en de staatssecretaris van Volksgezondheid weten of het Rijk kan meebetalen aan de veteranenopvang.

 

Bron: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws