Familie van overleden soldaat uitgejouwd in vliegtuig

perry“Walgelijk, het gedrag van de passagiers in de eerste klas om ons zo uit te jouwen, terwijl ze niet eens weten wie we zijn en waarom we op deze vlucht zitten.”

De vader van de Amerikaanse soldaat John Perry (30) die vorige week om het leven kwam in Afghanistan heeft geen goed woord over voor enkele medepassagiers van een vlucht. Die overlaadden de familie met hoon omdat ze de vlucht zouden hebben vertraagd. De familie was met een vliegtuig van American Airlines onderweg van Californië naar Philadelphia om de stoffelijke resten van John op te halen. 

Boegeroep

De vlucht kwam drie kwartier te laat aan bij de tussenstop in de stad Phoenix. Toen bij de landing werd omgeroepen dat iedereen moest blijven zitten omdat ‘een speciale familie van het leger’ eerst moest uitstappen, omdat die anders de aansluitende vlucht zouden missen, begon het gemor. Sommige passagiers trakteerden de familie op boegeroep en klaagden dat het onzin was dat mensen die de vlucht vertraagden ook nog eens als eerste naar buiten mochten.

”Andere passagiers konden het niet nalaten te melden hoeveel ze wel niet betaald hadden voor hun ticket. Walgelijk en verschrikkelijk om dat zo te horen”, zegt Stewart Perry, de vader van de omgekomen soldaat.

Held

”Hij maakte een beslissing die het leven van velen heeft gespaard. Ik hoorde dat hij gevonden werd terwijl hij een vrouwelijke soldaat probeerde te beschermen. Hij heeft geen volledig leven geleefd, maar hij leefde,” zegt de vader.

De sergeant van het Amerikaanse leger en zijn collega Tyler Iubelt werden vorige week gedood bij een zelfmoordaanslag op de vliegbasis in Bagram. Beiden worden begraven op de militaire begraafplaats van Arlington. John Perry laat een vrouw en twee jonge kinderen na. Hij werkte bijna negen jaar voor het Amerikaanse leger en kreeg vele onderscheidingen.

Persoonlijke noot: Anno 2016 gaat me nog steeds zo om met militairen die hun alles hebben gegeven, zodat de boeroepers in vrijheid kunnen leven. SCHANDE SCHANDE SCHANDE

Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/familie-van-overleden-soldaat-uitgejouwd-in-vliegtuig