Gratis downloads boeken.

vihttp://www.veteraneninstituut.nl/diensten/veteranenpas/downloads-boeken/

 

Ongehoord! en Onbegrepen!: In ‘Ongehoord!’ beschrijft een gewezen partner van een getraumatiseerde veteraan met terugblikken hoe zij hun relatie heeft ervaren en waar zij tegenaan liep in de zoektocht naar de juiste zorg. In ‘Onbegrepen’ wordt op dezelfde situaties teruggeblikt door de veteraan. Beiden beleven de gebeurtenissen op hun eigen manier. Door ze te combineren wordt hier en daar ook duidelijk waar miscommunicatie is ontstaan en dat er op bepaalde punten helemaal geen sprake meer was van communicatie.

 

Kinderboek Getekend!: Dit vind ik een belangrijk boek voor kinderen van wie de vader of moeder uitgezonden is geweest als militair. Jullie weten allemaal hoe het is in een oorlog. Er wordt gevochten, of, er wordt gewacht en niet gevochten.
Ook al zie je op de televisie vechtfilms en films waarin oorlog gevoerd wordt, de werkelijkheid is totaal anders. Als jouw vader of moeder als militair uitgezonden is geweest hebben ze in dat andere land een heel vervelende ervaring gehad.
De spanning daar, de schoten, de kameraden die gewond raakten, of gedood werden, het zijn vreselijke ervaringen die zich voorgoed in je geheugen nestelen.
Het zijn flinke mensen die jonge meiden en jonge soldaten. Ze doen hun uiterste best om hun taken te volbrengen en om te overleven. Om in naam van de vrede goed te doen in het land waarnaar ze zijn uitgezonden.

 

Bron: Veteraneninstituut.