Veteraan met PTSS gaat wandeltocht door Schotland maken voor goed doel

23824797-f5c6-4ebf-86db-de9474f8ab58UDEN | Barry van den Boogaard uit Uden gaat in september een hele bijzondere reis maken. De veteraan gaat met stichting Wounded Warrior een achtdaagse wandeltocht van 150 kilometer door Schotland maken. Een hele uitdaging, want Barry leidt aan PTSS (Posttraumatische Stressstoornis red.).

In 2011 wordt Barry uitgezonden naar Afghanistan. “Daar zijn veel incidenten gebeurd, maar een incident heeft bijzonder veel indruk gemaakt”, vertelt Barry. “Ik was aan het wandelen toen er heel dichtbij een raket insloeg. Een blindganger, hij ging niet af. Hij plofte in het zand en ik ben er goed vanaf gekomen. Ik klopte het zand van mijn kleding en ben terug naar de basis gegaan.” Barry gaat daarna gewoon verder met zijn leven, maar het incident maakte een grotere impact dan hij in eerste instantie wil toegeven.

“Eenmaal terug in Nederland zei mijn vrouw tegen mij dat ik was veranderd. Zo was ik onder andere zestien kilo afgevallen. Zelf had ik toen nog niets in de gaten.” Toch besluit Barry uiteindelijk met iemand te gaan praten en krijgt de diagnose PTSS.

Jaren komt Barry nauwelijks buiten. In april vorig jaar krijgt hij zijn hulphond Nelis en nu gaat het stukken beter met hem.

Via Facebook komt de veteraan in contact met lotgenoten en leert hij de Stichting Wounded Warriors kennen. Met een groep van veertien personen gaan zij in september naar Schotland om met de fikse wandeltocht geld op te halen voor die stichting.

Barry is nog op zoek naar sponsoren. Mensen die een bijdrage willen leveren kunnen via de site pifworld.com geld doneren. “Zoek even op mijn naam, Barry Boogaard, en dan kom je op mijn pagina”, vertelt Barry.

Lees het hele verhaal in het Udens Weekblad van vrijdag 26 februari. 

 

Bron: http://www.kliknieuws.nl/regio/uden/87153/veteraan-met-ptss-gaat-wandeltocht-door-schotland-maken-voor-goed-doel-