Speciale app voor veteranen.

veteranen appEr is een speciale app op de markt voor de meer dan 17.000 jonge en oude veteranen in ons land. Daarin staan vacatures en kortingen en voordelen die ze bij bedrijven en organisaties krijgen. De applicatie is via de zoekterm ‘onbekende helden’ in IOS en Android te downloaden.

Het initiatief voor de applicatie komt van zakenman Jasper Schoenmakers. De Brabander doet veel zaken in de Verenigde Staten waar alle bedrijven verplicht zijn om een beleid voor veteranen te voeren. Zo moeten zij, als dat kan, oud-strijders aannemen.

Schoenmakers presenteert de app aan IGK luitenant-generaal Bart Hoitink. 

Gebrek

Onder de indruk van de Amerikaanse aanpak wil Schoenmakers die nu ook in het Nederlandse bedrijfsleven introduceren. “Elke onderneming met een maatschappelijke functie zou veteranenbeleid moeten hebben”, vindt de eigenaar van K10 Working Dogs, leverancier van bewakings-, anti-drugs en anti-explosievenhonden. Het gebrek daaraan komt volgens hem door onwetendheid en door onze cultuur. “Wij zijn trots op het Nederlands voetbalelftal, maar minder op onze veteranen.”

Bommel utrechtHoitink plakt een veteranensticker op de deur van De Bommel Meubelen in Utrecht. 

Restaurants

Om dat te verbeteren heeft Schoenmakers de stichting Onbekende Helden opgericht. Helden omdat veteranen gewend zijn dóór te gaan waar anderen vanwege de risico’s stoppen, legt hij uit. Verder heeft hij www.veteranenpasvoordeel in het leven geroepen en dus de speciale app. De kortingen en voordelen die daarop te krijgen zijn, gelden bij kledingbedrijven, makelaars, verzekeringsmaatschappijen, restaurants, et cetera. De vacatures zijn bedoeld voor onder andere monteurs. Ondertussen hebben 18 oud-strijders een baan gevonden. Daarnaast hebben circa 200 organisaties zich bij de stichting Onbekende Helden gemeld.

Geen 8 tot 5 mentaliteit

Kort geleden kwam er weer één bij, De Bommel Meubelen in Utrecht. Commercieel manager Colin Bal: “Ons bedrijf zoekt personeel dat geen 8 tot 5 mentaliteit heeft en een stap méér doet als dat nodig is. Een veteraan is zo iemand. Als oud-militair van 17 Pantserinfanteriebataljon voel ik me nog steeds bij Defensie betrokken. Het is onze intentie om meer oud-militairen in dienst te nemen.”

 

Bron: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2016/02/02/speciale-app-voor-veteranen