Veteranen gezocht voor theatervoorstelling.

theaterBen jij veteraan en lijkt het je een uitdaging om mee te werken aan een theaterproductie? Dit is dé gelegenheid om je persoonlijkheid, ervaringen en mening te gebruiken om gezamenlijk iets moois te creëren.

Professionele theatermakers Roswitha Bergmann en Charles Hens zoeken naar enthousiaste veteranen die mee willen werken aan de voorstelling ‘TEGENSTANDERS’ (werktitel) met hun persoonlijke inbreng én als artiest.

TEGENSTANDERS (werktitel)

TEGENSTANDERS is een voorstelling over wat er met een mens gebeurt als je je niet gezien en niet erkend voelt. Het is muziektheater waarin schitterende koormuziek van Verdi nieuw leven wordt ingeblazen door mensen die op dit moment vechten voor een nieuw leven, vechten om gehoord te worden of zij die proberen de wereld om zich heen herkenbaar te houden. De koorstukken gaan over angst voor de ander, over trots, bevrijding, overwinning of verlies.

In een serie uitvoeringen in Theater De Meervaart staan verschillende mensen samen op het podium;

  • Mensen die hard hun best doen om gehoord te worden in hun angst over deze nieuwkomers (tegenstanders in het vluchtelingendebat)
  • Zij die op dit moment vluchten uit landen waar zij niet als mens erkend worden  (vluchtelingen)
  • Mensen die zich met gevaar voor eigen leven hebben ingezet voor onze vrijheid   (veteranen)

Deze massa laat horen wat haar beweegt met Verdi als haar stem. Ze wordt daarbij begeleid door een blazersensemble van De Nieuwe Philharmonie Utrecht in een decor dat bestaat uit foliedekens.

Waarom veteranen?

Veteranen zijn in de voorstelling een belangrijke schakel: zij zijn in conflictgebieden geweest en hebben daar gevochten zodat de vrijheid in het Westen gewaarborgd blijft en de gebieden zelf veiliger. Ze hebben zich dus ingezet voor mensen die nu hierheen komen om een veilige plek te vinden. En ze hebben heel letterlijk gevochten zodat wij van onze vrijheid kunnen blijven genieten.

Wat wordt er van jou verwacht?

Inzet en commitment om er wat van te maken. Aanwezigheid tijdens de repetities, montageperiode en voorstellingen . Een repetitie kan een enkele keer in overleg gemist worden. Tijdens de montageperiode en de voorstellingen is je aanwezigheid vereist.

Wat kan jij van ons verwachten?

Boeiende repetities waar je zang- en bewegingstraining krijgt. Een voorstelling waarin jouw eigen inbreng wordt gebruikt voor een spreekkoor en verschillende scenes. Een fantastische voorstelling die niet alleen hopelijk impact zal maken op het publiek, maar ook op jou.

Meer informatie en/of een eerste kennismaking?

In Amsterdam is de volgende kennismakingsbijeenkomst. Kom langs, krijg een indruk van de opzet en beslis daarna of je mee wilt werken.

  • 9 februari 13.00 – 15.00 uur  Amsterdam, Veldpost, Kometensingel 150.  Aanmelden is niet nodig.

Ben je enthousiast ? Voor meer informatie kom of naar de informatiebijeenkomst of stuur een e-mail naar Roswitha@stichtingwolf.com of charles@operatheateramsterdam.nl.

Of kijk op www.operatheateramsterdam.nl.

Belangrijke data

Oefenrepetities

  • dinsdagavond 23 februari,
  • woensdagavond 9 maart en
  • woensdagavond 16 maart van 19.00 tot 22.00.

Locatie: Het Talentenhuis Meer en Vaart 290 Amsterdam Nieuw West.

Hierna beslissen we gezamenlijk of er genoeg overtuiging, commitment en een stukje talent is, om samen met elkaar aan de slag te gaan.

Repetities

Het project gaat vervolgens van start in april/mei (alles onder voorbehoud van honorering subsidieaanvragen). Er wordt vanaf dan wekelijks gerepeteerd op woensdagavond van 17.30 tot 22.30.

Locatie: Het Talentenhuis

Wij verzorgen een gezamenlijke maaltijd. De groep vluchtelingen repeteert tot juni op dinsdag. Vanaf juni repeteren we gezamenlijk op de woensdagen.

Extra repetities

Op de volgende zondagen zijn er ook extra repetities gepland van 11.00 tot 17.00:

22 mei, 5 juni, 26 juni, 10 juli, 21 augustus, 4 september en 11 september.

(wij verzorgen een eenvoudige lunch)

 

Montageweek: van 12 september t/m 15 september

Try-Out: 15 september 20.30

Première: 16 september 20.30

Voorstelling: 17 september 20.30

Voorstelling: 18 september 14.00

 

Tot ziens!

Roswita en Charles

 

Bron: www.veteraneninstituut.nl/veteranen-gezocht-voor-theatervoorstelling/