Militair (28) vervolgd voor doodslag na dodelijk ongeluk in Bergen op Zoom

bergenop zoomBERGEN OP ZOOM – De 28-jarige beroepsmilitair uit Bergen op Zoom die maandagavond betrokken was bij een dodelijke aanrijding op de Rooseveltlaan, wordt formeel verdacht van doodslag.

Een getuige heeft verklaard dat de man mogelijk bewust op de auto van het slachtoffer is ingereden, wellicht in een poging zichzelf van het leven te beroven.

Dat bevestigt desgevraagd advocaat mr. Henk van Asselt van de verdachte. Hij zegt dat zijn cliënt na twee uitzendingen in Afghanistan lijdt aan het posttraumatisch stresssyndroom en daardoor geestelijk in de knoop zit. De raadsman zegt dat zijn cliënt, die gewond in het ziekenhuis ligt, zich niets van het ongeval kan herinneren. De verdachte is volgens Van Asselt enorm aangedaan dat er iemand om het leven is gekomen.

Bij de aanrijding op de kruising bij het Esso-pompstation kwam een 59-jarige man uit Bergen op Zoom om het leven, een 52-jarige vrouw uit Huijbergen raakte gewond. De 28-jarige militair is aangehouden. Hij wordt ook verdacht van rijden onder invloed. De man was ‘agressief naar twee agenten’ die licht gewond raakten.

Bron: http://www.bndestem.nl/