Ex-militair dreigt zichzelf iets aan te doen in Maastricht

verwardeexmilitairDe hulpdiensten in Maastricht zijn woensdagochtend in alle vroegte massaal uitgerukt omdat een man daar dreigt zichzelf iets aan te doen.

Er zou sprake zijn van ‘iets met gas’, zeggen voorlichters van de politie en brandweer.Evacuatie
De hulpdiensten zijn daarom in groten getale aanwezig rond het woonhuis aan het Severenplein in de wijk Amby. De omgeving is afgezet. De directe omwonenden van het huis worden uit voorzorg geëvacueerd, het gaat om zo’n 20 personen.

Afghanistan
Het gaat om een ex-militair, die dreigt zijn woning op te blazen. Hij belde woensdagochtend zelf de hulpdiensten en dreigde de gaskraan open te draaien. Het zou gaan om een Afghanistanveteraan die zou lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Onderhandelingen
Onderhandelaars proberen met de oud-militair in gesprek te gaan, maar de man reageert niet. De hulpdiensten gaan er van uit dat de man alleen in zijn woning is, maar zeker is dat nog niet. De hulpdiensten zijn met ongeveer 40 man aanwezig, ook is een arrestatieteam van de politie ter plekke. Ook de marechaussee is aanwezig.

Bron:  Redactie 1Limburg. Geplaatst op woensdag 18 november 2015 – 5:21.

Noot: De veteraan heeft opgegeven en heeft zicht met hulp van een ambulance naar een plek laten brengen waar hulp voor hem is.

Persoonlijke noot: Ook in andere facebookgroepen ( speciaal die voor veteranen en PTSS) zie ik berichten dat er veteranen zijn die heel veel moeite hebben met alles wat er de laatste dagen gebeurt in de wereld. Ik lees berichten van veteranen met PTSS die dubbele medicatie nemen met alcohol om de onrust in hun hoofd en lijf tot rust te brengen. Vaak wordt vergeten wat de afgelopen gebeurtenissen los kan maken bij deze veteranen. Vergeten wordt dat het een trigger kan zijn om iemand van het pad af te laten gaan. Overheid probeer nu eens verder te kijken dan jullie neus lang is. Werk eens vooruit en kijk niet alleen naar de korte termijn, probeer eens lange termijn politiek te bedrijven op dit vlak. Gaat het om de centen? Wat is goedkoper nu al gaan investeren of pas als het leed geleden is, pas als iemand zoals de veteraan in het nieuws over de grens gaat. Het ergste van dit alles: Hij doet het niet eens expres of bewust.

%d bloggers liken dit: