Rutte en Hennis praten met Dutchbatters.

hennis ruttePremier Rutte en minister Hennis van Defensie hebben in Amersfoort gesproken met Dutchbatveteranen, die zich door de overheid in de steek gelaten voelen. Ze vinden dat ze niet genoeg steun hebben gekregen na de val van Srebrenica in 1995.

160 veteranen waren aanwezig bij de bijeenkomst. Er werd onder meer gesproken over de nazorg. Veel Dutchbatters vinden dat ze dat te weinig begeleiding hebben gekregen, met als gevolg dat veel veteranen problemen hebben met bijvoorbeeld verslaving, werkloosheid en depressies.

Tientallen Dutchbatveteranen hebben zaken lopen tegen de Staat omdat bij hen niet of te laat een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is vastgesteld. De procedures voor het toewijzen van een schadevergoeding voor de falende nazorg zijn ingewikkeld en tijdrovend, vinden de veteranen.

De sfeer tijdens het gesprek met premier Rutte en minister Hennis was volgens een woordvoerder van de Dutchbatters zeer open en constructief. “Wij voelen ons al jaren tussen wal en schip vallen. We zijn blij dat Rutte en Hennis naar ons hebben willen luisteren en ze hebben gezegd dat ze er meteen mee aan de slag gaan.”

 

xxl

Bron: http://nos.nl/artikel/2063626-rutte-en-hennis-praten-met-dutchbatters.html