Fotowedstrijd deel 2.

Samen fotowedstrijdtotmet een nichtje van mijn huidige partner hebben we meegedaan aan een fotowedstrijd. De opdracht was omdoor middel van een drieluik het heden, verleden en toekomst duidelijk te maken. Dit was de opdracht, een onderwerp werd niet gegeven. Hierin waren we vrij. Met mijn geschiedenis met PTSS was ons onderwerp al snel duidelijk. Nu heb ik wel wat creativiteit, maar kan niet tegen het nichtje op. Zij studeert aan bij de kunstacademie te Tilburg. Lang heb ik getwijfeld of ik de foto’s voor de wedstrijd al openbaar moest maken. Na enige tijd kon ik me niet meer beheersen en heb de eerste foto geplaatst op mijn facebookpagina en lezers gevraagd naar reacties. Naast onze eigen uitleg bij de foto’s kunnen anderen er anders tegen aan kijken. De reacties die we hebben gekregen liepen heerlijk ver uit elkaar.

Bij deze onze foto die volgens ons mijn heden met PTSS duidelijk maakt:

(Noot: Mijn heden met PTSS was de periode aan het einde van mijn hulpverleningstraject.)

Onze uitleg is als volgt:

“Het heden geeft mij aan dat ik in ieder geval op de goede weg ben. Komend uit de donkere periode (periode van schaamte en verbergen), ben ik op weg om me niet meer te verbergen, mij niet meer te schamen. Ik ben er nog niet, maar werk er hard aan. Het Draaginsigne gewonden heb ik “ verdiend “ in/ dankzij mijn donkere verleden. Tevens is dit insigne voor mij zeer waardevol.
Om redenen zoals verwoord in het bijhorende schrijven:

“ De Minister heeft besloten, als blijk van respect en waardering voor uw dienstverrichtingen onder buitengewoon moeilijke omstandigheden en waarvan U de gevolgen tot op heden ervaart, het draaginsigne aan U toe te kennen.
Tevens maak ik graag van deze gelegenheid gebruik mijn respect te betuigen voor uw inzet en spreek de wens uit dat de toekenning van het Draaginsigne Gewonden U erkenning en voldoening zal schenken.

Hoogachtend,
De Minister van Defensie
Voor deze
De Hoofddirecteur Personeel”

 

Raouldeel2

Reacties op facebook op de foto “heden”:

– Het verleden vormt heden, de toekomst brengt je verandering.

– 50/50 half donker half licht.al weer wat lichter dan de vorige….gaat de goeie kant op!

– Wauw mooi!! Hele mooie beeldspraak en het komt ook duidelijk over. Wat het mij zegt: Je bent met het PTSS bezig en ziet dat er ook lichte kanten zijn in het leven. Ik denk dat je ook krachtig staat tegen de duistere kant.

– Een beetje mystiek Raoul! Wel een prima foto!

– Bijzonder Raoul, heel bijzonder.

– Hij komt binnen.