Casusboek EMDR 25 voorbeelden uit de praktijk + DVD

Casusboek EMDR 25 voorbeelden uit de praktijk + DVD

Inmiddels heb ik geleerd dat praktijk voorbeelden beter werken dan wetenschappelijke voorbeelden. Zowel over voorbeelden betreffende symptonen PTSS, maar zeker ook therapieën.  Mensen zijn op zoek naar ‘eenvoud” en duidelijkheid. Na enige tijd zoeken kwam ik dit boek tegen, wat perfect aansluit op mijn mening. 

Circa twintig jaar geleden werd EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) ontwikkeld als behandelvorm voor Post Traumatische Stress Stoornissen (PTSS ). Na aanvankelijke scepsis is EMDR inmiddels opgenomen in (inter)nationale richtlijnen voor de behandeling van PTSS en wordt het ook bij veel andere klachtengebieden toegepast..

Uit de praktijk:
In Casusboek EMDR beschrijven 25 Nederlandse therapeuten aansprekende voorbeelden uit hun praktijk waarbij zij EMDR succesvol gebruikten. Daarmee gunnen zij de lezer een kijkje in de keuken van hun praktijk en nemen zij iets van het mysterie rond deze behandelmethode weg. De ervaringen van de beschreven cliënten tonen niet alleen de effectiviteit van EMDR aan, maar ook de efficiëntie van deze therapievorm.

Op de dvd bij dit boek is tevens te zien hoe een therapiesessie verloopt en geven EMDR-therapeuten informatie over deze therapievorm.

Productspecificaties

Productinformatie

Auteur Hellen Hornsveld, Sjef Berendsen
Redactie Hellen Hornsveld, Sjef Berendsen
Taal Nederlands
Afmetingen 24x241x168 mm
Gewicht 644,00 gram
Druk 1
ISBN10 9031373575
ISBN13 9789031373574