KIJK WAAR JE NAAR TOE WILT.

Hier een visie die ik tegen kwam via sociale media. Vaak kom ik visies tegen die voorkomen vanuit denkwijzen/ handelingen en dergelijke afkomstig van beroepen. Uiteraard zal het van persoon tot persoon verschillend zijn, maar als men open kan staan voor een ander mans visie….. Ik sta hier zeker voor open en deel ook zeker niet ieder zijn of haar visie. Deze  valt in de categorie van: Ja, ik zie en snap wat je bedoelt. Ik begrijp heel goed dat het vaak makkelijker is gezegd dan gedaan, maar dat is voor mij  geen reden om er dan afwijzend tegenover te staan. 

Mijn man is rijinstructeur en is dagelijks druk bezig om zijn leerlingen op een veilige manier met hoge snelheden, met toeters en bellen te leren motor- of autorijden. En nu hoor ik als eega natuurlijk geregeld de belevenissen die hij meemaakt en over de lessen die hij zijn leerlingen bijbrengt..

Eén van de lessen die mij vooral is bijgebleven is, dat je altijd moet kijken waar je naartoe wilt. Een regel die op iedereen van toepassing is die aan het verkeer deelneemt. Kijk dus waar je naartoe wilt, niet waar je niet naartoe wilt. Zoals hij het dan zo mooi zegt: “Ik wil niet naar die lantaarnpaal, néé ik wil niet naar die lantaarnpaal! ….AAAAH NIET NAAR DIE LANTAARNPAAL!!!! Wedden dat je tegen die paal rijdt!” Want waar je naar kijkt daar stuur je automatisch naar toe, zegt ie dan. En let maar eens op. Dat doe je inderdaad. Dus kijk waar je wél naar toe wilt, focus daar op en onderneem actie door ook die kant in te sturen en blijf kijken.

Nu zul je misschien zeggen “Ja, dat is een hele leuke tip voor in het verkeer, maar wat heeft dat met het spirituele te maken?” Ik zal het je zeggen. Van de week zag ik ineens de overeenkomst, want waar wij onze gedachten en onze energie op richten, daar gaan we naar toe. Waar we over nadenken en over praten, daar stevenen we op af. Daar waar we onze energie in stoppen en onze aandacht aan geven, dat zal groeien. En het maakt niet uit of we dit doen bij negatieve of positieve dingen, het zal alleen maar groeien. Wanneer we onze aandacht schenken aan datgene wat we niet leuk vinden ..het zal in ons leven blijven of zelfs toenemen. “Wat een vervelend mens is dat. Ik wil haar niet meer zien. Ik kan haar niet uitstaan. Nee, ik wil haar echt niet meer zien. AAAAH, DAAR IS ZE WEER! ”

Denk maar aan de lantaarnpaal. Pas het maar toe op andere dingen in je eigen leven. Vaak kun je beamen dat het inderdaad zo gaat totdat je het roer omgooit. En omgekeerd geldt ditzelfde natuurlijk ook voor de dingen die we wel leuk vinden. Waar het dus om gaat is… –Kijk waar je naartoe wilt en niet waar je niet naartoe wilt.– Een regel die zowel in het verkeer, als in je dagelijkse leven toepasbaar is.

Annelie van Eijk