Het verleden achter je laten!

Hoe moeilijk is het om het verleden los te laten? Hoe vaak leven we in het verleden? Hoe vaak geeft juiste het verleden in het heden of toekomst juist problemen? Hoe vaak wordt gezegd vergeet het verleden? Hoe vaak wordt gezegd kijk vooruit? Het zeggen is makkelijk, maar het doen is niet voor iedereen makkelijk.
Het verleden kan je blijven achtervolgen, ook al wil je dat graag achter je laten. Het verleden kan je opslokken, je stuk maken, je toekomst vernielen. Het is daarom goed om je te realiseren dat je het verleden los moet durven laten. Er zal altijd een stukje verleden terug blijven komen, maar wanneer je er op de juiste manier mee om kunt en durft te gaan, dan ben je al een eind op weg om naar de toekomst te kunnen kijken..

Keer op keer

Soms denk je, dat je het achter je hebt gelaten, maar steeds weer is er een nieuw verleden. Het oude voorbij, het nieuwe is nu aan bod. Het verleden kan mooi zijn, het verleden kan een mooie herinnering zijn. Het verleden kan ook een nachtmerrie zijn. Het verleden kan je kwellen, je steeds weer opzoeken en je leven tot een hel maken. Het heden kan tot een verleden gaan behoren. Wanneer je in een moeilijke situatie zit, keer op keer weer in de ellende terecht komt. Steeds wordt mishandelt, steeds wordt gekleineerd, steeds weer wordt gekweld en steeds weer wordt genegeerd, zoek dan alle kracht die je hebt bij elkaar en maak van het heden een verleden.

Het heden een verleden

Wanneer je zover bent, wanneer je eindelijk de knoop hebt doorgehakt, dan pas begint je toekomst. Dan pas ga je stukje bij beetje afscheid nemen van het verleden. Breek met de mensen die je hebben afgetuigd, breek met de mensen die je kleineren, breek met de mensen die jou niet willen accepteren, breek met de mensen die jou kwetsen, kortom: breek met het verleden. Zet alles aan de kant, zoek een nieuwe weg. Alleen zul je het misschien niet redden, maar dat hoeft niet, er zijn heel veel mensen die je kunnen en willen helpen. Neem die uitgestoken hand aan, ga voor jezelf! Maak er een mooi leven van. Je verdient het.

Kijk niet om

Omkijken heeft alleen maar verdriet tot gevolg. Omkijken maakt dat je misschien blijft, dat je weer medelijden hebt, dat je verleden geen verleden wordt, maar het heden blijft. Medelijden is niet nodig, de mensen die van je houden die blijven er wel. De mensen die je nooit in de steek lieten, zullen er ook zijn. Maar wanneer je in het heden ziet, hoeveel mensen dat zijn, dan ben je blij dat het verleden is geweest. Bouw aan je toekomst, maak er een mooi leven van, laat mensen genieten van jouw leven, van je lach en van je schoonheid.

Wanneer is iets verleden

Het is verleden, wanneer je er afscheid van hebt genomen. Wanneer je kunt zeggen dat je voor jezelf gaat kiezen. Wanneer je weet dat je nooit meer terug wilt. Steeds weer wordt het verleden groter. Er zullen steeds meer gebeurtenissen naar het verleden worden verbannen. Ook in het heden kun je dingen of mensen naar het verleden verbannen, door de banden te verbreken. Het bespaart je een hoop verdriet, het bespaart je een hoop pijn, het bespaart je een slecht leven.

Sla je vleugels uit

Ga de toekomst in, dit leed is weer geleden. Maak er een mooi leven van. Geniet van de mooie dingen.