Feedback van een collega 5 september 2012

dubbel gezicht

Hier een feedback waarin duidelijk naar voren komt dat door middel van toneelspel (me anders voordoen dan ik daadwerkelijk ben/ voel) ik me jaren heb kunnen verbergen. Me ware ik heb laten zien. Hierdoor was de verrassing dan ook groot op het moment dat duidelijk werd wat mij mankeerde.

Hoi Raoul,

Sorry voor het lange wachtten. Maar hier komt de feedback dan EINDELIJK!!!!!!!

Ik was het boek aan het lezen. En het 1e wat ik dacht nadat ik hem (bijna in een keer) had uitgelezen was: “Wat kunnen sommige mensen toch goed toneel spelen”..
Wat ik daarmee bedoel is dat ik als BPV-er in mijn 1e stage binnen kwam en dacht wat is die Raoul toch een ontzettend vrolijke man. Volgens mij is deze man nooit boos of kwaad, of chagrijnig, maar altijd vrolijk en vriendelijk. Van jou buitenkant viel nooit iets af te lezen. Daaruit zag je niet dat je eens een keer een SHIT-dag had, of slecht had geslapen, of tot aan je nek toe in de persoonlijke problemen zag. Nee ik zag een man die altijd vrolijk op zijn werk verscheen en met iedereen het beste voor had. Voor iedereen stond de deur altijd open.

Het boek heeft daarom een behoorlijke indruk op mij achter gelaten, omdat ik nu plotseling een hele andere kant van jou lees. Een Raoul die wel boos en kwaad op alles en iedereen kon zijn. Een Raoul die heel veel heftige dingen mee had gemaakt en daar een lange tijd mee heeft gelopen zonder het ook maar met iemand te kunnen delen.

Nu vind ik jou  nog steeds heel vrolijk en vriendelijk over komen. Maar nu ik dit boek heb gelezen weet ik nu dat ik de echte Raoul voor me heb. En dat ik eerst een soort van toneelspel zag. We hebben de laatste tijd nog een paar keer gesproken en ik zie regelmatig positieve verhalen op je Facebookpagina staan. En jij verteld mij en andere dan vol passie over jou boek en jou boodschappen aan de rest van defensie, instellingen, scholen etc.

Raoul ik kan maar één ding zeggen en dat is: HET IS JE GELUKT!!!!!!!! JJ

Groetjes,